Wie graag op het podium staat om toneel te spelen, die droomt er misschien wel van om uiteindelijk naar de toneelacademie te gaan en van toneelspelen zijn of haar beroep te maken. Dit is natuurlijk geen gemakkelijk proces, we weten immers allemaal dat de banen op dit gebied niet voor het oprapen liggen. Hoe kun jij jezelf nu zo goed mogelijk voorbereiden en je kansen op toelating tot de toneelacademie zo groot mogelijk maken? Zoveel mogelijk ervaring opdoen is daarbij van belang, want je kunt nog zoveel talent hebben, als je hier niet mee aan de slag gaat kan dit zich niet ontwikkelen. Dit kun je in het begin het beste doen door je aan te melden bij de toneelschool die gewoon in jouw woonplaats of daar vlakbij in de buurt gevestigd is. Daar krijg je de kans om met anderen samen te spelen en om af en toe ook daadwerkelijk een voorstelling op te voeren. Je werkt daar samen met docenten die jou de basis kunnen leren. Je kunt ervaring opdoen met het instuderen van teksten en met het samenspelen en je verhouden tot andere spelers. Al met al is dit dus de meest eenvoudige manier om je ervaring op dit gebied te vergroten en om jezelf voor te bereiden op de toneelacademie.

Vooropleiding toneelacademie

Natuurlijk ben je er nog lang niet als je enkel ervaring hebt opgedaan bij je plaatselijke theaterschool. Als je echt toegelaten wilt worden tot de toneelacademie, wat voor veel meer mensen een droom is, dan is het belangrijk om nog meer stappen te zetten. Er zijn maar vier plekken in Nederland waar je een HBO-opleiding op dit gebied kunt volgen en ieder jaar wordt er dus maar een bepaald aantal studenten toegelaten. Door middel van audities wordt bepaald of jij goed genoeg bent of niet. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat jij tot de toneelacademie van jouw voorkeur wordt toegelaten, is het verstandig om op een gegeven moment over te stappen naar een vooropleiding of om een meer professionele cursus op het gebied van toneelspelen te gaan volgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Vooropleiding Theater Nederland. Door het volgen van gedegen vooropleidingen, kun jij nog beter werken aan het versterken van je talenten en het ontwikkelen van je toneelspel. Op die manier maak jij de kans om toegelaten te worden tot de toneelacademie zo groot mogelijk.

Goede voorbereiding bij Vooropleiding Theater Nederland

Om uiteindelijk op de toneelacademie terecht te komen, is het dus van belang om een goede voorbereiding te hebben en Vooropleiding Theater Nederland kan jou deze om verschillende redenen heel goed aanbieden. Bij hen kun je zeker zijn van:

  • groot vakmanschap, waarbij je alle nodige zaken aangeleerd worden
  • ervaren docenten, die de kneepjes van het vak kennen
  • de mogelijkheid je op verschillende fronten te ontwikkelen
  • een goede begeleiding gedurende jouw tijd bij deze opleiding

De docenten die hier les geven, zijn zelf docent bij een HBO toneelacademie of ze zijn professioneel acteur of regisseur. Zij weten dus echt uit eigen ervaring wat er bij komt kijken om toegelaten te worden tot een HBO-opleiding op dit gebied en ook weten zij hoe het er later in het vak aan toe zal gaan. Zij kunnen jou hierdoor goed opleiden en je ook alles vertellen wat je wilt weten over hoe het is om als acteur te werken. Door je goed in te zetten en zoveel mogelijk van de docenten te leren, zorg je ervoor dat jouw kans om succesvol een auditie bij de toneelacademie af te leggen echt zo groot mogelijk wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn